0653855435 olaf@friedrichs.nl
Selecteer een pagina

Het moet toch gewoon werken?!

Vaak genoeg heb ik me afgevraagd of ik nu degene moest zijn om iets te bedenken of dat er ook anderen zijn die mij voor gingen. Het uitvinden van het wiel zal een fantastisch moment -op zich- geweest zijn. Het zijn vooral de toepassingen die later bedacht zijn die het wiel zijn waarde hebben gegeven. Ergens moest het beginnen als een soort knal, openbaring of logische gedachte.

En toen gedachte omgezet was in realiteit kregen de elementen kans om te bewegen en te groeien. Gek eigenlijk dat cloud computing nog niet groter is dan we nu zien. De behoefte is al jaren aanwezig en er werd eind jaren ’90 al grootschalig getracht dit tot stand te brengen bij grootbanken als ABN AMRO en ING om zo de “interne” bedrijven beter en efficiënter te bedienen.

Toch is de behoefte nog niet zo sterk dat men blind durft te gaan op de cloud. Logisch gezien het grote aanbiederslandschap, de diversiteit in het aanbod, kwaliteit in dienstverlening en het -nog altijd- gebrek aan duidelijke en meetbare kwaliteitsnormen.

Veel jonge bedrijven maken slim gebruik van cloud waardoor zij veel snelheid maken ten opzichte van de competitie in de gevestigde orde. Zij behalen essentiële voordelen hiermee en bouwen een voorsprong op. Zij denken dus anders. Maar hebben zij dan geen zorgen om de veiligheid en continuïteit van zo’n dienst? Of hebben ze dit wel maar zijn zij beter in staat om zich te organiseren en te positioneren t.o.v. deze elementen waar zij control over nodig hebben?

Er is iets ontstaan dat onvermijdelijk is en nu zijn we het aan het inpassen in ons dagelijks leven. In de praktijk maken de gebruikers van deze diensten nog altijd gebruik van het al-oude principe van relaties en het gebruik maken van hun kennis.

Mijn overtuiging  ligt in het vinden en bouwen van die relaties die je verder helpen dan alleen de eerste stap. Zij die echte continuïteit nastreven gaan verder dan alleen window-dressing en opportunisme. De afhankelijk van de werking van het wiel wordt bij het huren van de auto toch ook bij het verhuurbedrijf gelegd? Dus wil je weten wie goed en betrouwbaar is. Zij die ervoor zorgen dat de reis van A naar B door kan blijven gaan zonder onderweg (teveel en onnodige) schade op te lopen, zijn de partners die we serieus kunnen nemen.

Maar, hoe kijk je naar zo’n partner? En hoe bouw je zo’n relatie?